Akvareller 2022 samlade av Poeten Salvador

Akvareller 2022

Vad är Akvareller 2022?

2022 målade Poeten Salvador bland annat akvarell. De var ganska få till antalet och dessutom fördelade på olika serier. Året var alltså försiktigt med en sparsam uppsättning verk. Sidan visar ändå dem i Akvareller 2022

Experiment-3

Bild 1 av 28

Fler bilder av Poeten Salvador på konst.se

Om Akvarell

Attt måla med vattenfärger kräver kanske den mest minimala utrustningen för att skapa bilder. Därför började Poeten Salvador med akvarell, som ju utöver pensel och några kakor färg bara kräver vatten. Men trots utrustningens enkelhet är tekniken svår att bemästra, så bilderna i galleriet visar bara på skapelser i utveckling.

Om Galleri Poeten Salvador

Förr behövde världen fysiska gallerier för att konstnärerna skulle ha en plats att ställa ut och visa upp sina verk för en publik. I dag däremot är de allra flesta visningarna av bilder digitala.. Även Galleri Poeten Salvador ansluter sig till den genren.

Varför finns då galleriet? En konstnär känner ett starkt inre tryck och behöver därför publicera sig och utjämna skillnaderna mellan det yttre och det inre. Då upplever alltså skaparen av de utställda verken balans mellan insidan och utsidan.

Om konstnären

Han använde länge beteckningen Bengt Tomas när han signerade sina skapelser. Eftersom han gärna sökte helhet och ville binda ihop sin tillvaro började han skriva namnet Poeten Salvador på sina bilder. Som namnet visar är poesi hans huvudsakliga syssla, men måleriet fyller de luckor som uppstår i hans undersökningar och i hans forskning.

Om konst

Ifall vi betraktar den nya tidens måleri så är det lätt att tro att orden konst och konstig har något gemensamt. Det är helt rätt tänkt. Den kände amerikanske psykologen Rollo May visade att sjukdomar uppstår i utvecklingens front, men också att kulturen finns just där det nya bryter fram. Och det som är nytt kan vara svårt att förstå så att vi sätter etiketten märkligt på det. Att konst och konstig kan höra ihop är således naturligt. Eftersom nyheter är en färskvara så vänjer publiken sig strax med nymodigheterna så att tiden drar bort etiketten med ordet konstig.

Till Galleri Poeten Salvador

Poeten Salvador är skaparen av Akvareller 2020

Poeten Salvador kämpar med pensel och vässad penna