Galleri Poeten Salvador med konstnärens egna bilder

Galleri Poeten Salvador med konstnärens egna verk

Några ord om Galleri Poeten Salvador

Samlingar av konstnärliga målningar är av tradition utställda på gallerier eller museer. Instutitionerna finns framför allt i de större städerna. Galleri Poeten Salvador däremot är digitalt och helt elektroniskt. Därför kan vi titta på verken på vilken plats som helst i världen.

Akvareller 2020

Symbol för akvareller år 20202020 var ett produktivt år för Poeten Salvador, och det avspeglar sig även i galleriet. De flesta av konstnärens verk från året är möjliga att titta på som fotografier. Verken är målade i serier, och serierna är flera med olika många verk i varje grupp. Därför varierar stilen i samlingen, något som kanske bidrar till omväxling för betraktaren

Till Akvareller 2020

Akvareller 2019

Symbol för akvareller år 2019Av Poeten Salvadors verk från året finns inte särskilt många kvar. De som återstår i pappersformat går också att se på Galleri Poeten Salvador i elektronisk form. Fotografierna är noggrant tagna för att så mycket som möjligt återspegla orginalens färger. Vissa av bilderna från 2019 har även hängt i en traditionell fysisk utställning.

Till Akvareller 2019

Frusen blixt 2020

Symbol för teckningarna Frusen blixt år 2020Frusen blixt är snabba teckningar med penna, pennor som också har färg. Bilderna försöker i alla fall framkalla en vision av en frusen mycket snabb rörelse. Bilderna ingår i en serie, och som seriens titel antyder tänker konstnären på en himmel med både blixt och dunder. Från 2020 finns bara tolv bilder kvar i pappersform, och de går att se på galleriet

Till Frusen blixt 2020

Historia innan Galleri Poeten Salvador

Om konstnärens första utställning

Poeten Salvador besökte Alvesta kommuns utställningshall ibland. Den ligger på andra våningen i järnvägsstationen.

Vid ett tillfälle hade han tagit med sig några av sina bilder, och visade dem också för dem som arbetade i utställningshallen. Personalen var i alla fall intresserad av verken. De föreslog därför en visning av bilderna i antikvariatet som är granne med själva hallen. Utställningen fick namnet Frusen blixt och Själv. Frusen blixt var konstnärens egen beteckning, men utställningshallens chef Anders Olsson hade också ett förslag, så ordet Själv tillfogades.

Fortsatta utställningar

Bland böcker

Alvesta bibliotek var aktiva med att visa konstnärers verk en tid, och därför ställde Poeten Salvador ut där. Samlingen kallade han för Stångkorv, och den recenserades av journalister i den lokala pressen.

På restaurang

Café St. Clair är en allmänt känd servering i trakterna av Alvesta, och Poeten Salvador såg möjligheter att använda restaurangkaféets väggar. Han hängde således sina verk där, och visningen kallade han just St Clair.

I Växjös vimmel

Poeten Salvador ställde ut bilder och läste samtidigt upp egna dikter under Växjö kulturnatt. Han prövade då också alla former av konstnärlig verksamhet han kunde tänka sig att syssla med.

Den sista fysiska utställningen

Karriären med fysiska visningar avslutade Poeten Salvador med att delta i Alvesta kommuns kulturrunda, då han åter ställde ut på Café St. Clair. Mellan de olika större visningarna gjorde han även mindre på olika kaféer och restauranger.

Fler bilder av konstnären på konst.se

Poeten Salvador är skaparen av Galleri Poeten Salvador

Poeten Salvador kämpar med pensel och vässad penna