Akvareller 2023 ur Poeten Salvadors pensel

  Akvareller 2023

  Vad är Akvareller 2023?

  Året fortsatte som de föregående och bestod alltså till största delen av akvarellmåleri. Eftersom jag kallar mig kolorist innebar arbetet med pensel färgstudier. Dessutom ville Poeten Salvador finna en enkel form, Därför målade han inte särskilt många bilder, men de som kom till kan ändå forma Akvareller 2023

  Kontroll-scaled

  Bild 1 av 30

  Fler bilder av Poeten Salvador på konst.se

  Om Akvarell

  Attt måla med vattenfärger kräver kanske den mest minimala utrustningen för att skapa bilder. Därför började Poeten Salvador med akvarell, som ju utöver pensel och några kakor färg bara kräver vatten. Men trots utrustningens enkelhet är tekniken svår att bemästra, så bilderna i galleriet visar bara på skapelser i utveckling.

  Om Galleri Poeten Salvador

  Förr behövde världen fysiska gallerier för att konstnärerna skulle ha en plats att ställa ut och visa upp sina verk för en publik. I dag däremot är de allra flesta visningarna av bilder digitala.. Även Galleri Poeten Salvador ansluter sig till den genren.

  Varför finns då galleriet? En konstnär känner ett starkt inre tryck och behöver därför publicera sig och utjämna skillnaderna mellan det yttre och det inre. Då upplever alltså skaparen av de utställda verken balans mellan insidan och utsidan.

  Om konstnären

  Han använde länge beteckningen Bengt Tomas när han signerade sina skapelser. Eftersom han gärna sökte helhet och ville binda ihop sin tillvaro började han skriva namnet Poeten Salvador på sina bilder. Som namnet visar är poesi hans huvudsakliga syssla, men måleriet fyller de luckor som uppstår i hans undersökningar och i hans forskning.

  Om konst

  Ifall vi betraktar den nya tidens måleri så är det lätt att tro att orden konst och konstig har något gemensamt. Det är helt rätt tänkt. Den kände amerikanske psykologen Rollo May visade att sjukdomar uppstår i utvecklingens front, men också att kulturen finns just där det nya bryter fram. Och det som är nytt kan vara svårt att förstå så att vi sätter etiketten märkligt på det. Att konst och konstig kan höra ihop är således naturligt. Eftersom nyheter är en färskvara så vänjer publiken sig strax med nymodigheterna så att tiden drar bort etiketten med ordet konstig.

  Till Galleri Poeten Salvador

Poeten Salvador är skaparen av Akvareller 2020

Poeten Salvador kämpar med pensel och vässad penna