Radiotjänst – Kulturgryning 28

Nyheterna
Radiotjänst – i inrikesspionagets tjänstInnehåll:

Skalla-Grim skriver:

—Vakande öga—

Bengt Tomas målar:

—Akvarell “Nu 1”—

Salvador diktar:

—Vi ser dig—


 


Skalla-Grim skriver

Rubrikmarkör Vakande öga

Så har de ringt från Radotjänst igen och gjort razzia. De hemliga agenterna presenterar sig varken med namn eller teefonnummer när de attackerar i sin jakt på att sälja TV-licenser.

Radiotjänst och nix telefon

Att ha nix telefon innebär att man avsäger sig “erbjudanden” från företag. Seriösa firmor respekterar valet, medan Radiotjänst väller in i privatboendet via telefonledningarna. Driften att kontrollera andra suddar bort deras sista nyanser av seriositet. Men varför skulle staten respektera en obetydlig medborgares vilja?

Underkastelse

Är jag en otacksam buse som inte uppskattar statens påtvingade omsorg? Tänk att man ändå har avdelat personal, ekonomiska resurser och plats i sina register för mig. Kanske måste jag klandras av det offentliga för min ovilja mot att medlemmar i svenska statens bevakningsorganisationer månar om mig med täta kontroller? Den som inte har något att dölja har inget att frukta!

Om TV

En så meningslös syssla som att glo på en glasskiva med bilder uppmuntras av ledande politiker. De kan ju desarmera motståndet mot sina åsikter och förhindra kritik genom att skicka in folk i drömvärlden med att sända oändliga strömmar med Åsa-Nissefilmer.
   En åtgärd som skulle förbättra folkhälsan är att lägga ner Sveriges Television. Det skulle samtidigt innebära att dess bihang, Radiotjänst, las ner.

Om TV ändå ska finnas

Beslutar sig politikerna för att själva kunna styra en hel befolkning, att meningslösheten TV ska finnas, så bör denna betalas via skattsedeln. Då skulle Radiotjänst med sina lojala anhängare bli överflödigt och kunna läggas ner.

Negativa följdverkningar

En statlig organisation som uppträder med översittarfasoner svärtar ner hela staten. Eftersom den står som garant för att samhället fungerar är spionage mot en oskyldig medborgare särskilt olycklig.Bengt Tomas målar

Rubrikmarkör Akvarell “Nu 1”


Akvarell Nu 1

Att se på målningar, bättre än TV

Till Galleri Bengt TomasTill bildarkivSalvador diktar

Rubrikmarkör Vi ser dig

Licensjägarna,
ägarna
av mitt privata liv,
tar ett kliv
mot stor kontroll
med sin paroll,
att alla har en TV-burk,
den som nekar är en skurk.
Statens kontrollör
ringer upp och stör,
att misstro och bevaka
är statens enda raka.

Dikten uppläst

 .

Till diktarkivTill haiku
Till Nils Ferlins Nya Skjorta

Besök Salvador på poeter.se

Poeten Salvador trött på Radiotjänst