Min roman och dess resultat av Skalla-Grim

Poeten Salvador tänker min roman

Min roman, tänker många, är färdig. Men ges den ut?

Artikel

Ingress

Många drömmer om att ge ut en bok, en paradisisk roman om allt som når ut i hela kosmos. Jag hade den drömmen om min roman, och när jag plockat upp posten vid ytterdörren den morgonen, och sett brevet med bokförlagets logotype, så kunde jag knappast andas. Jag sprättade upp kuvertet med pekfingret där jag stod och såg, vi vill gärna ge ut din bok.

Kritik på min roman

Jag läste. Vi är mycket lyckliga över att ha läst ditt verk och vet att den bör ges ut. Bokens idé lyser tydligt igenom på ett enkelt men ändå sofistikerat sätt, språket är rikt utsmyckat och levande, och handlingen är en sann bild av själva livet. Vi är mycket lyckliga med vad vi läst och önskar inleda ett nära samarbete.

Författaren

Författaren är en av nycklarna till en framgångsrik utgivning. Att skribenten redan är bekant för låsekretsen underlättar processen. Vi vill därför föreslå att Du som upphovsman tar ett steg tillbaks och låter förlaget arrangera en lansering av Ditt verk, där en känd person står som officiell författare till boken.

Texten

Ditt skrivna manuskript är mycket vackert utformat, och missionen för förlaget är att bidra till den gemensamma kulturen. Därför behöver vi en bok med enkelt språk och ett innehåll som lämpar sig för produktplacering. Vi lägger därför fram förslaget, att vi innan publiceringen byter ut Din text mot en annan.

Kommentar

Vilhelm Moberg: Så du fick positivt besked?
Poeten Salvador: Ja, de ville ge ut min roman.
Vilhelm Moberg: Ville de?
Poeten Salvador: Nja, inte riktigt min, kanske…
Vilhelm Moberg: Ge inte upp bara!

Skalla-Grim skriver