Vardagen av Poeten Salvador med ny penna

Dikten

Vardagen av Poeten Salvador letar efter färgerna i det grå

Ja, jag erkänner,
jag glömde att bädda i morse.
Jaja, jag håller med,
det är viktigt att bädda.
Varför jag glömmer det
varje gång du går innan mig?
Men det är inte sant!
Jaså, du har upptäckt det mönstret.
Men idag hade jag mycket att tänka på,
jag tänkte på jobbet
och glömde.
Men du menar att mönstret finns.
Du kan lita på mig,
jag ska bädda varje dag,
jag lovar,
löftet är heligt,
jag bryter inga löften.
Men ibland glömmer jag…

*
Dikten uppläst

Logotype för Poeten Salvador
-Liten Poetik-

Om dikter

Dikten Vardagen av Poeten Salvador

Eftersom det oglamorösa livet under våra arbetsveckor upptar största delen av vår tid är det viktigt. Därför presenterar dikten Vardagen av Poeten Salvador den grå lunken. Men versen har en kärleksfull humor.

Diktens form

När vi skriver dikter så väljer vi olika form som innehållet uttrycks i , Då delar vi in dem i de tre olika klasserna bundna och schematiska samt fria verser. Eftersom vi gör bunden vers just bunden som namnet säger, så skriver vi den enligt förutbestämda regler. Schematisk vers däremot styr oss bara med regler i längre eller kortare avsnitt. I motsats anpassar vi inte alls fri vers till en förutbestämd form. Även om fri vers ger oss stor möjlighet att utforma innehållet som vi vill,så kan den bundna versen ge skribenten en känsla av oberoende. För att lära sig skriva fri vers är den bundna formen en väg att öva. Då tränar vi så att känslan för ord och rytm vaknar. Därmed kan vi sedan utnyttja poesins musikaliska kvaliteter.

Diktens innehåll

Versernas innehåll spänner över allt från rena fantasier över dröm till verklighet. Vidare utgår de ofta från en upplevd känsla. Men källan kan också vara en tanke som poeten tänkt eller grubblat på, eller som kommer utifrån. Även andliga upplevelser kan vi föra över till skriven form.

Dikters popularitet

Förr var författaren en upphöjd person, som satt avskild och spanade från ett utsiktstorn. Sedan spred hen vad hen sett till läsekretsen. I dag skriver alla som vill och har lust. Så vi diktar texter och sprider i stora mängder på internet och dess sajter. De flesta av oss som skriver kallar oss poeter på fritiden. Vi skapar alltså verser för nöje, eller som terapi för att utvecklas. En populär sida nu heter poeter.se, men det finns flera som publicerar vad vi åstadkommer med papper och penna.

Kommentar till Vardagen av Poeten Salvador

Lasse Lucidor:Du rimmar inte?
Salvador:Nej, rimmen påverkar innehållet.
Salvador:Rim gör det svårt att skriva om vad som helst?
Salvador:Ja, i det här fallet var innehållet viktigare än formen.

*
Fler dikter av Poeten Salvador
*

Salvador diktar Vardagen av Poeten Salvador