Jag skriver – Kulturgryning 52

Banner för rubrik

Med avbruten penna

Symbol för jag skriver

Jag skriver. Men vill inte, jag ska.

Innehåll:

Skalla-Grim      skriver

Skalla-Grim skriver

• Jag skriver •

Gå till artikel

Gräns under till vänsterGräns under till höger

Bengt Tomas målar

BengtTomas målar

• Akvarell “Okunskap 1″ •

Gå till bild

Gräns under till vänsterGräns under till höger

Salvador diktar

Salvador diktar

• Kan du skriva? •

Gå till dikt
Skalla-Grim skriver

Rubrikmarkör Kan du skriva?


Gult prydnadsfält

Författare kastas som ett torrt höstlöv i storm mellan mellan tankar om sin fruktansvärda uselhet som skribent och uppblåsta tankar om sin fantastiska förmåga att skapa text.
   Jag är naturligtvis inte annorlunda än andra som kämpar med papper och ett tomt papper.

Hjälp, jag skriver utan att kunna!

Vad innebär det att kunna skriva?

Texten är en kontaktyta, själva den fysiska mötesplatsen mellan skaran av läsare och författaren. Man kan se det som om skrivsituationen har två perter och deras känslor tvinnas samman i texten. Med kontakt i vanlig mening menas att medvetandena möts. Arket med papper eller boksidan är sammanträdeslokalen.


Hjälp, jag skriver utan att kunna!

Min historia

I grundskolan i lilla Skultuna skrev vi de vanliga uppsatserna, både på mellanstadiet och högstadiet.
   På gymnasiet i det större Västerås blev texterna mer avancerade. Referat var vanliga skrivuppgifter. Min lärarinna i svenska, Birgit Bell, sa öppet att jag kunde skriva. Hennes ord lät sanna, men djupast inne i mig tvivlade jag och misstänkte att hon bara ville trösta den unge parveln för att hans texter var så usla.
   På tekniska högskolan i Linköping blev inga texter skrivna. Möjligen några tekniska rapporter, men de liknar mer känslolösa tabeller än texter med liv.

Ånger

Jag ångrar min ingemjörsutbildning. Visserligen lärde jag mig logik och analytiskt tänkande, och kunskapen att ta in och förstå ett faktamaterial, men jag borde ha litat till min innersta vilja och satsat på skrivandet. Då hade jag fått många extraår till skrivövning. Nu började anteckna med papper och penna så sent i livet. Jag skriver fast jag slösat bort min ungdom.

Hjälp, jag skriver utan att kunna!Uppåtpil
Bengt Tomas målar

Rubrikmarkör Akvarell “Okunskap 1”

Akvarell 'Okunskap 1'


Jag skriver i bildTill Galleri Bengt TomasTill bildarkivUppåtpil
Salvador diktar

Rubrikmarkör Kan du skriva

Verserna ska skrivas,
läsaren ska trivas.
Att välja rollen?!
Skrivaren har kollen,
läsaren kritiken
nöjd/besviken
och blommor delas ut
till glada tjut
ibland till gråt.
Förlåt
jag tränger på
jag läste dina texter då.


Dikten uppläst


Till diktarkivTill haiku
Till Nils Ferlins Nya Skjorta


Besök Salvador på poeter.seUppåtpil


Poeten Salvador: 'Jag skriver'